Erasmus+

Erasmus+ es un programa de la Unió Europea que pretén impulsar accions en els camps de l’educació, la formació, la joventut i l’esport a Europa. S’estructura en diverses accions, dirigides a als àmbits mencionats per a determinats períodes de temps. Actualment acabem d’iniciar el període 2021-2027, que posa l’accent en la transició ecològica i digital, la participació en la vida democràtica i la inclusió social.

El nostre centre compta amb una llarga trajectòria en projectes europeus iniciada l’any 1998. Així, hem participat i organitzat projectes Comenius, Lingua i Erasmus+. L’any 2001 vàrem obtenir el premi FEAEC pel desenvolupament de la dimensió europea en el nostre centre i hem obtingut reconeixements de bones pràctiques i d’històries d’èxit. Comptem amb la Carta Erasmus + d’Educació Superior per a la mobilitat d’estudiants de CFGS i un Pla de Desenvolupament Europeu que recull els nostres objectius i compromisos d’internacionalització.

A hores d’ara, es duen a terme:

  • mobilitats d’alumnat de formació professional (GM i GS) per tal de fer pràctiques en empreses de països europeus
  • mobilitats de professorat en el sector escolar i professional.

 

Les activitats en les quals es participa varien anualment, ja que ens presentem a diverses convocatòries europees difoses pel SEPIE, el Departament d’Educació, la Fundació Barcelona FP i l’Oficina del Parlament Europeu.

Sempre que s’inicia una nova activitat s’informa a tota la comunitat educativa. L’alumnat i professorat interessat a prendre-hi part és seleccionat mitjançant barems públics.

eTwining

eTwinning és una plataforma on-line creada per la Unió Europea per a que estudiants i professorat d’Europa de centres diferents treballi conjuntament. En formen part més de 40 països i de 200.000 centres educatius no universitaris.  

Funciona mitjançant la creació de projectes i ofereix uns espais per a col·locar i mostrar  materials com documents, vídeos, fotografies, enllaços o notícies. A més es poden intercanviar idees a fòrums i xats. També hi ha un diari i es poden organitzar videoconferències.

A l’INS Ferran Tallada es realitzen projectes eTwinning amb participació de l’alumnat d’ESO i de Batxillerat i de professorat dels departaments de ciències i llengües.

Did you say Hero?

Durant el curs 2021-2022 hem iniciat el projecte Did you say Hero? En aquest projecte els nostres estudiants, en equips internacionals, esbrinaran els poders d’herois ficticis del món audiovisual i literari, els analitzaran des d’un punt de vista científic i d’ètica personal i els faran fer front a reptes actuals. Els resultat es compartiran en un producte digital en llengua anglesa.

Els nostres centre associats són: IES Botikazar de Bilbao, Lycée Jean-Pierre Timbaud de Brétigny Sur Orge (França) i Liceo Statale “Ludovico Ariosto” de, Ferrara, (Itàlia).

+info sobre el projecte “Did you say Hero?”

El projecte eTwinning “Did you say Hero?” ha rebut el segell de qualitat nacional.

Més projectes eTwinning

Durant el curs 2020-2021 l’alumnat de 1r de Batxillerat va participar en el projecte Science and writing, que va aconseguir el segell de qualitat naciona i europeu.