A l’Institut Ferran Tallada tenim un projecte esportiu que dóna servei a alumnat esportista federat d’ESO i Batxillerat per tal que pugui compaginar els estudis i la carrera esportiva.

Això es fa gràcies a:

  • Una modificació curricular
  • Una adaptació horària i de calendari dels nostres cursos d’ESO i Batxillerat
  • Una coordinació directa amb els clubs i entrenadors esportius.

Els joves, federats en diferents esports, s’integren al nostre programa d’atenció a esportistes amb una sol·licitud signada per les famílies i un acord de col·laboració de les diferents entitats esportives on s’entrenen.

Els tres objectius fonamentals del nostre projecte, pel que fa a l’alumnat, són:

  1. Millorar el rendiment acadèmic i esportiu
  2. Disposar de més temps lliure per estudiar
  3. Gaudir d’uns horaris especials per poder entrenar-se
Estudiar i practicar esport d’alt rendiment és possible

El 20% de les hores de classe s’imparteixen als clubs on l’alumnat entrena, amb els seus managers habituals, obtenint una nota acadèmica. D’aquesta forma, les classes es concentren exclusivament als matins, tant a l’ESO com al Batxillerat.

Cada any el Ferran Tallada acull entre 40 i 70 alumnes esportistes federats, amb alta dedicació a la pràctica esportiva. La coordinadora del programa esportiu és Laura Flaqué, nadadora olímpica llicenciada en Educació Física i amb més de 30 anys en la docència. Des que vam iniciar el programa el 2001, hem donat servei a més de 40 clubs i institucions esportives.

Comptem amb el suport de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i l’aprovació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.