L’Institut Ferran Tallada és un centre d’educació secundària, públic, del Consorci d’Educació de Barcelona. Acull alumnes a partir de 12 anys, d’ESO, Batxillerat i Formació Professional. El seu projecte esportiu dona servei a alumnes esportistes federats, per tal de que compaginin els estudis i les seves carreres esportives.

A l’Institut Ferran Tallada les nostres aules son grans, amb llum natural i situades en un entorn natural privilegiat al cim del turó de la Rovira, al costat del Parc del Guinardó i molt a prop del Parc Güell. Un centre  educatiu familiar, amb una plantilla estable i on amb la naturalesa, els serveis comunitaris i l’esport són les seves principals característiques.

Comptem amb un alumnat diversificat i ens adaptem a ell duent a terme a terme un ensenyament individualitzat que potencia la personalitat original de l’alumne tant en treballs individuals com en activitats de grup, les quals promovem ja que afavoreixen la maduració personal i l’adaptació al món del treball. 

L’avaluació dels nostres alumnes es continuada i formativa.