05/02/2024 in APSD, FP

Experimentem l’envelliment amb els nous simuladors

Tenim nous vestits que simulen l’envelliment i l’alumnat d’Atenció a la dependència els ha pogut estrenar en la realització de l’UF2 del MP05 Persones Grans.

Els simuladors d’envelliment són uns vestits que ens podem posar i que limiten aquells aspectes físics que es deterioren habitualment a la vellesa com la visió, el moviment, la pèrdua de la força muscular o la disminució de la capacitat auditiva, entre altres. 

D’aquesta forma, les persones joves poden experimentar les limitacions físiques típiques de les persones grans. En concret, el simulador d’envelliment causa:

Els simuladors d'envelliment milloren l'empatia

Els estudis demostren que l’ús d’aquests vestits de simulació de l’envelliment pot millorar considerablement l’empatia dels professionals sanitaris que treballen amb les persones grans, un fet que és determinant a l’hora de garantir una assistència de qualitat centrada en la persona i, per tant, un tracte més humanitzat.

Gràcies a aquesta activitat, l’alumnat d’Atenció a Persones en Situació de Dependència ha pogut experimentar les dificultats que viuen les persones grans en accions tan senzilles com aixecar-se de la cadira o pujar escales, la falta d’equilibri o la dificultat per a caminar dret per la rigidesa de l’aparell motor i entendre millor com afecta això l’activitat del seu dia a dia, un aspecte que els farà millors professionals.
Utilitzem "cookies" en aquest web per a millorar la seva experiència d'usuari. En fer clic a qualsevol enllaç d'aquesta pàgina vostè està donant el seu consentiment per a que utilitzem "cookies" i accepta la política de privadesa.
Estic d'acord!