Treballant per poder ser una Blue School

El Ferran Tallada és un institut compromès amb la sostenibilitat i l’educació en el medi ambient, un dels nostres trets d’identitat. En aquest sentit, el centre està en procés d’acreditació per a convertir-se en una Blue School, una distinció que esperem aconseguir aquest curs 2023-2024.

Què són les Blue Schools i l'economia blava?

El projecte “Blue Schools” és un projecte de la Unió Europea destinat a professors i estudiants de secundària de poblacions costaneres que té com a objectiu introduir el principi de l’economia blava a l’educació escolar per tal de construir una nova generació compromesa i sensible a les qüestions mediambientals, el patrimoni marítim i el desenvolupament econòmic sostenible.

L’economia blava és un model econòmic que busca el desenvolupament sostenible de les activitats econòmiques relacionades amb el mar i els seus recursos. Promou l’ús responsable dels oceans, mars i costes per garantir beneficis econòmics a llarg termini, alhora que protegeix els ecosistemes marins i la biodiversitat. Aquest model inclou sectors com la pesca, l’aqüicultura, el turisme marítim, l’energia renovable marina i la biotecnologia marina, entre d’altres, amb l’objectiu d’aconseguir un equilibri entre el creixement econòmic, la inclusió social i la sostenibilitat ambiental.

 

L’economia blava ofereix un gran potencial per a la innovació i la sostenibilitat en les zones costaneres, sempre que la gestió i la inversió en aquestes zones es basin en el respecte al mar, als ecosistemes marins i a la qualitat de vida.

Per a més informació, visita Blue Schools.

Activitats relacionades

Utilitzem "cookies" en aquest web per a millorar la seva experiència d'usuari. En fer clic a qualsevol enllaç d'aquesta pàgina vostè està donant el seu consentiment per a que utilitzem "cookies" i accepta la política de privadesa.
Estic d'acord!