Batxillerat Esportiu = Batxillerat + CFGM esportiu

Què és el Batxillerat Esportiu?

El Batxillerat Esportiu és una nova modalitat que permet obtenir una doble titulació en tres anys. Amb el Batxillerat Esportiu, l’alumne podrà aconseguir el títol de Batxillerat i també el títol de tècnic esportiu, estudis equivalents a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM).

L’Institut Ferran Tallada, pioner pel seu projecte didàctic esportiu, és el primer de la ciutat a ofertar aquesta nova modalitat de Batxillerat Esportiu a Barcelona, que portem ofertant des del 2019.

Avantatges del Batxillerat Esportiu

Les avantatges del Batxillerat Esportiu són nombroses. Permet distribuit la matèria d’estudi del batxillerat en tres anys, la qual cosa en fa més fàcil la seva superació. A la vegada, l’alumne segueix entrenant i fent esport, activitat que s’ha demostrat té grans beneficis, entre ells millorar la salut mental, el rendiment escolar, la capacitat d’aprenentatge i la memòria.

Quins són els 2 requisits per accedir al Batxillerat Esportiu?

  • Requisit acadèmic: estar en possessió del títol d’ESO o equivalent.
  • Requisit Esportiu: haver superat la prova específica de l’especialitat que es vol cursar. Aquesta prova és organitzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

A qui està adreçat el Batxillerat Esportiu?

El Batxillerat Esportiu ha estat creat per a alumnes que hagin superat el 4t ESO que practiquin l’especialitat esportiva i vulguin combinar el batxillerat amb l’obtenció del títol de tècnic esportiu en la modalitat triada per poder treballar com a tècnic esportiu i tenir, a la vegada, continuïtat acadèmica posterior.

Què puc fer un cop aconseguit el Batxillerat Esportiu?

El Batxillerat Esportiu permet diferents opcions, un cop superat.

  • Inserció laboral: l’obtenció d’un CFGM permet l’inserció en el món laboral en el sector específic. El Ferran Tallada compta amb una Borsa de Treball per als ses alumnes.
  • Continuïtat acadèmica:
    • Accés a un grau universitari (realització de les PAU)
    • Accés a Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS)
    • Opció de preparació per a les proves d’accés d’INEFC

Quins Batxillerats Esportius oferta el Ferran Tallada?

Les modalitats de Batxillerat Esportiu que pots cursar al nostre centre són:

Batxillerat


Batxillerat Humanitat i Ciències Socials

o

Batxillerat de Ciències i Tecnologia

Cicle mitjà esportiu


Tècnic de futbol
o
Tècnic de bàsquet
o
Tècnic de Salvament i Socorrisme

 

Aquí trobaràs més informació específica sobre cada modalitat del Batxillerat Esportiu:

El Batxillerat Esportiu és una modalitat nova d’estudis, de creació força recent. El Ferran Tallada és un centre de titularitat pública ubicat a Barcelona i l’oferta d’aquests estudis reforça la filosofia esportiva del centre. Significa també un avenç més en el projecte esportiu que, des dels seus inicis, ha marcat l’opció educativa del Ferran Tallada.

 

Si vols seguir estudiant i no només no vols renunciar a l’esport, sinó que et planteges que també pugui ser part del teu futur professional, el Batxillerat Esportiu és la teva opció ideal. I el Ferran Tallada la teva opció de Batxillerat Esportiu a Barcelona.

Si voleu més informació sobre el Batxillerat Esportiu, podeu visitar la pàgina web del Departament d’Ensenyament de la Generalitat aquí.